Qubely Blocks
Full-fledged Gutenberg Toolkit

The quick brown fox jumps over the lazy dog. Then the fox started
chasing the dog and kept chasing.

Services

We Can Handle Just About Anything

Veel gestelde vragen over

Chiropractie

Chiropractie is bedoeld voor mensen van alle leeftijden; baby’s, kinderen, volwassenen en ook ouderen kunnen terecht bij de chiropractor.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. U kunt direct een afspraak maken met de chiropractor.

Voor chiropractie geldt geen verplicht eigen risico van € 385 of hoger vrijwillig eigen risico. Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg uit het aanvullend pakket.

Nee. De correcties van de wervelkolom zijn niet pijnlijk. De behandeling kan wel eens licht gevoelig zijn als de klachten zeer acuut zijn. Ook de behandeling van de betreffende spieren kan dan vervelend zijn. De chiropractor past de behandeling aan op uw persoonlijke situatie en leeftijd.

Ja, van de eerste tot en met de laatste dag van de zwangerschap. Chiropractoren kunnen u van onnodige pijnen verlossen d.m.v. specifieke behandeltechnieken. Het behandelen van zwangere vrouwen en baby’s is een specialisatie binnen de chiropractie.

Ja. In de meeste gevallen bouwen problemen zich langzaam op. Als het lichaam de problemen niet meer kan opvangen, ontstaan er klachten. Het lijkt dan alsof die er opeens zijn, maar het lichaam geeft alleen de grens aan. Met preventieve controle kan het minder goed functioneren van gewrichten ontdekt en hersteld worden vóór zich (serieuze) problemen voordoen. Voorkomen is beter dan genezen!

Tijdens behandeling maken chiropractoren gebruik van gewrichtscorrecties, waarbij er snelle druk word uitgeoefend op het gewricht. Als het gewricht word losgelaten kunt u een krakend geluid horen. Het geluid word veroorzaakt door gasbellen die zich verplaatsen in de gewrichtsvloeistof op het moment dat er een drukverschil ontstaat.

Ja. Bijna alle zorgverzekeraars hebben chiropractie in hun (aanvullende) pakket opgenomen. Voor alle verzekeraars geldt dat zij behandelingen vergoeden die uitgevoerd zijn door chiropractoren die geregistreerd zijn bij de SCN en/of lid zijn van de NCA. Voor een vergoedingenoverzicht zie: www.chiropractievergoeding.nl Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Het aantal behandelingen dat nodig is wisselt per patiënt en is afhankelijk van verschillende factoren, o.a. leeftijd, fysieke gesteldheid, aard van de klacht en duur van de klacht. Na het onderzoek wordt er specifiek voor u een behandelschema gemaakt dit wordt uitgelegd voordat de behandeling begint.

We raden u aan het na de behandeling ongeveer 24 uur rustig aan te doen en veel water te drinken. Het lichaam is immers bezig met het verwerken van de behandeling, dat neemt even tijd. Vermijd: sporten, zware boodschappen dragen. Mocht u nog vragen hebben over bepaalde bewegingen, sporten, hobby’s etc. dan kunt u deze altijd met onze chiropractor doornemen.

Het woord is afgeleid van de Griekse woorden “Cheir” en “Prattein” die respectievelijk ‘hand’ en ‘beoefenen’ betekenen. Chiropractie betekent dus met andere woorden ‘met de hand uitvoeren’.

Chiropractie, osteopathie, manuele therapie en fysiotherapie zijn allen genees- en/of behandelwijzen waarin het bewegingsapparaat centraal staat. Chiropractie benadrukt daarin de wisselwerking tussen het zenuwstelsel (onze hersenen, het ruggenmerg en de perifere zenuwen) en het bewegingsapparaat en daarmee samenhangende klachten. Daar de wervelkolom centraal staat in deze samenhang heeft de chiropractor een zeer groot deel van zijn/haar opleiding besteed aan de diagnose en behandeling van met name wervelkolom gerelateerde problematiek.

In vergelijking met de andere beroepen onderscheidt chiropractie zich door de kennis van het bewegingsapparaat ( in het bijzonder van de wervelkolom), het zenuwstelsel, het analyseren van röntgen- en MRI-foto’s en door algemene diagnostische vaardigheden met elkaar te integreren. Geregistreerde chiropractoren hebben dan ook altijd een universitaire opleiding afgerond, hetgeen niet perse geldt voor de andere beroepen.

Verschillende onafhankelijke onderzoeken beoordelen chiropractie als een uiterst veilige behandelmethode.

Geregistreerd chiropractor

Don’t Wait

Contact Us For A Free Consult