Chiropractie behandeling volgens 3 fases

Met chiropractie helpen we je snel van je klachten af. Met als resultaat een betere kwaliteit van leven, betere sportprestaties en of meer bewegingsvrijheid. We gaan stap voor stap aan de slag met je klacht(en). Het aantal behandelingen en de frequentie kan per klacht en persoon verschillen. Bij een behandelplan onderscheiden wij 3 fases:

chiropractie behandeling Utrecht

De eerste fase van chiropractische behandeling is vooral gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid en de pijnklachten te verminderen. Om dit zo effectief mogelijk te laten verlopen is intensieve behandeling nodig en Je krijgt voorlichting, advies en oefeningen voor thuis om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Gedurende deze fase is het mogelijk dat er reacties in het lichaam optreden, zoals bijv. spierpijn, stijfheid of vermoeidheid. Dit zijn natuurlijke reacties in het lichaam en tijdelijk van aard.

Deze fase is gericht op het behoud van de verbeteringen. Het aantal behandelingen wordt afgebouwd en de periode tussen twee opeenvolgende behandelingen wordt steeds langer. We kijken ook of je het advies hebt weten te integreren in het dagelijks leven.

In veel gevallen kunnen dagelijkse activiteiten geleidelijk weer oppakt worden, bijvoorbeeld sporten en werken. In deze fase wordt u ook vaak geadviseerd om lichte gerichte oefeningen te doen.

Tijdens deze laatste fase heb je de controle weer terug. Vervolgens is het preventief laten behandelen van je wervelkolom een goed idee en helpt het om je gezondheid op de lange termijn te bevorderen.

De spanning die zich in je rug met de tijd opbouwt wordt dan verwijderd, voordat het uit de hand loopt en klachten veroorzaakt.

chiropractie behandeling in Utrecht